Lasersnijden

Lasersnijden gebeurt met een snelle en efficiënte laser: wij lasersnijden RVS, aluminium en staal, maar ook hoogsterkte staal en slijtvaste platen. Wij kunnen alle denkbare vormen en contouren uitsnijden met buitengewone precisie.

VOORDELEN LASERSNIJDEN

Tot 20 mm dik lasersnijden

Aluminium, RVS en staal direct uit voorraad leverbaar

Binnen 24 uur een offerte

Quick response manufacturing: spoedorders mogelijk

Lasersnijden, lasergraveren en micro-joint verbindingen

Met stikstof of zuurstof lasersnijden

 

Dankzij onze voorraad kunnen wij direct met lasersnijden starten, zodat u in korte tijd kan beschikken over uw lasersnijwerk. Bij kleine producten gebruiken wij restplaten. Deze restanten benutten wij optimaal, waardoor de prijs laag kan blijven.

ZO WERKT LASERSNIJDEN: HET LASERSNIJPROCES IN STAPPEN

Lasersnijden is een thermische bewerking die veelvuldig in de industrie wordt toegepast. Het materiaal smelt door een gefocuste laserstraal, die het plaatwerk binnen enkele seconden verhit van kamertemperatuur tot 2000 °C. Het materiaal wordt door stikstof of zuurstof uit de voeg geblazen, waardoor er een strak en vlak snijvlak ontstaat. Optische kabels en diverse spiegels in de snijmachine leiden de laserstraal naar de plaat. In de snijkop bevinden zich diverse lenzen, die de laserstraal focussen, zodat de krachtige laserbundel het plaatwerk laat smelten. Lasersnijden is mogelijk met stikstof of zuurstof. Welk gas wordt gebruikt, hangt af van het type plaatwerk en de nabewerking van het materiaal.

Stappenplan

Upload ontwerp
Offerte binnen 24 uur
Kies gewenste leverdatum
Just in time levering

Stap 1

Tekenrichtlijnen en aanleveren van ontwerp

Lever uw ontwerp altijd aan in een AutoCAD-bestand (.dxf). Wij laden uw tekening vervolgens rechtstreeks in de lasersnijmachine, waarna het productieproces direct kan starten. Heeft u geen AutoCAD-faciliteiten tot uw beschikking? Onze professionals vertalen uw wensen en ideeën moeiteloos in een digitaal ontwerp. Na goedkeuring van het ontwerp starten wij direct de productie.

Stap 2

PRIJZEN VAN LASERSNIJDEN

De prijs wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren waaronder benodigde voorbereidingstijd, insteektijd, plaatdikte en het type gas dat wordt gebruikt. Ook is het ontwerp prijsbepalend. Om de kosten te drukken, geven we u hieronder een aantal tips:

 • Voorkom scherpe bochten in het ontwerp, omdat de snijmachine niet op volle snelheid een scherpe bocht kan maken. Lasersnijden kost hierdoor meer tijd, waardoor de totale kosten ook hoger uitvallen.
 • Kies indien mogelijk voor lasersnijden met zuurstof, want lasersnijden met zuurstof is goedkoper dan lasersnijden met stikstof. Helaas is het niet altijd mogelijk om te kiezen tussen deze gassen.
 • Beperk insteken tot het minimum, aangezien insteken in vergelijking met lasersnijden veel tijd kost. Bij lasersnijden moet er eerst een gaatje lasergesneden worden om vervolgens de rest van de uitsparing uit te snijden. Ontwerpen met veel gaten en uitsparingen kosten hierdoor meer geld dan ontwerpen waar weinig ingestoken moet worden.


Korte ontwerpen zijn goedkoper dan ontwerpen met een grotere lengte. Bij een lang ontwerp neemt lasersnijden meer tijd in beslag. Daarnaast passen er bij grote ontwerpen minder producten op één plaat, waardoor sneller van plaat moet worden gewisseld.

Stap 3

LEVERTIJDEN EN SPOEDORDERS VAN HET LASERSNIJWERK

Voor opdrachten of een spoedopdracht kunt u contact met ons opnemen via 0228 318 811. Wij bespreken dan de mogelijkheden en de levertijd van het lasersnijwerk.

Stap 4

Kies zelf uw leverdatum

Het eindproduct wordt bij u geleverd wanneer u dat wilt. U betaalt geen opslagkosten. LASERSNIJDEN MET ZUURSTOF

Met zuurstof lasersnijden is er sprake van een minder glad en schoon snijvlak dan wanneer stikstof wordt toegepast. Lasersnijden met zuurstof wordt ook wel brandsnijden genoemd: het gesmolten materiaal reageert met de toegevoegde zuurstof, waardoor verbranding optreedt. Lasersnijden is alleen mogelijk met staal.

Bij het lasersnijden met zuurstof treedt oxidehuidvorming op. Het materiaal reageert op zuurstof, wat oxidatie wordt genoemd. Hierdoor ontstaat er een dunne oxide huid op het snijvlak. Vooral bij complexe ontwerpen kan het verwijderen van de oxidehuid erg tijdrovend zijn. De grootste voordelen van lasersnijden met zuurstof zijn:

 • Hogere snelheden bij lasersnijden
 • Minder gasverbruik
 • Zuurstof is goedkoper dan stikstof
 • Geschikt voor ongelegeerd of laaggelegeerd staal

Lees verder 

LASERSNIJDEN MET STIKSTOF

Stikstof wordt bij deze vorm van lasersnijden gebruikt om het weer gestolde materiaal uit de snijzone te verwijderen. Tijdens het lasersnijden met stikstof treedt geen oxidatie op, waardoor er ook geen oxidehuidvorming ontstaat. Stikstof reageert niet op het lasergesneden materiaal. Naast stikstof kan argon ook gebruikt worden bij het lasersnijden. Lasersnijden met stikstof wordt ook wel lasersmeltsnijden genoemd. Bij beide vormen van lasersnijden gaat er maar weinig materiaal verloren: lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede.

Lasersnijden met stikstof is geschikt voor staal, RVS en aluminium. Een nadeel van lasersnijden met stikstof is de lagere snijsnelheid en een hoger gasverbruik. De grootste voordelen van lasersnijden met stikstof zijn:

 • Geen oxidatie van de snijkanten
 • Lasersnijden mogelijk met RVS, staal en aluminium
 • Schone snede

Lees verder

 

NABEWERKINGEN VAN HET LASERSNIJDEN

Na het lasersnijden heeft u de mogelijkheid om uw product te laten voorzien van diverse nabewerkingen, namelijk:

 • Ontbramen
 • Boren en tappen
 • Walsen
 • Zetten
 • Draaien / Frezen
 • Zagen
 • Lassen ( Mig/Mag en Tig )
 • Robotlassen Mig/Mag


Naast los plaatwerk leveren wij ook totaaloplossingen in de vorm van machinebouw en procesinstallaties. Daarbij verzorgen wij het ontwerp, de volledige ontwikkeling van de machine en de montage en onderhoud van de nieuwe procesinstallatie.

Offerte aanvragen

Onze projecten