Wilt u grote en kleine series laten lasersnijder en zoekt u hiervoor een bedrijf? Bij Prozee Techno Service uit Enkhuizen lasersnijden we alle denkbare vormen en contouren met buitengewone precisie. Ons innovatieve machinepark biedt u met behulp van onze deskundige specialisten de hoogste kwaliteit materiaalbewerking aan. Bij lasersnijden heeft u minimaal materiaalverlies en een perfect passend resultaat. Onze specialisten ontwerpen of dupliceren uw eindproduct. U hoeft alleen aan te geven wat de gewenste opleverdatum is.

Lasersnijden van grote en kleine series bij Prozee:

Snijdiktes lasersnijden:

Wij verzorgen ook het ontbramen, kanten of andere nabewerkingen van het product. Wij zijn een flexibel bedrijf dat snel kan reageren op uw wensen. Voor meer informatie over lasersnijden neemt u contact op via 0228 318 811 of vul het contactformulier in.

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Offerte opvragen
Stuur simpelweg uw offerte in voor uw halffabricaat, framebouw of totale machine. Heeft u een spoedorder? Geef het aan.
Bestanden uploaden
Bij de aanvraag stuurt u alle nodige bijlagen in, dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk uw offerte op maat ontvangt.
Productie wordt gestart
Prozee levert compleet:we produceren van de tekening, naar het ontwerp tot het geconserveerde product. We verwerken zowel RVS, staal als aluminium.
Levering van de bestelling
Met het just in time principe stemmen we uw opdracht af op de diverse leveranciers. Prozee waarborgt dat u uw eindproduct precies op tijd ontvangt.

Onze nieuwe GX-F Fiber!

Maak kennis met deze geavanceerde lasersnijmachine die alle denkbare vormen en contouren met een hoge mate van efficiëntie en uiterste precisie snijdt.
• Sneller en stabieler proces
• Ultiem consistente straalkwaliteit
• AI-technologie
• M800 CNC-besturing
• Zoom-snijkop
• Stikstofreductie tot maar liefs 76%

Grote en kleine series lasersnijden bij Prozee

De maximale grootte die wij, als totaalleverancier van metaalbewerking, voor u kunnen lasersnijden is 3000 x 1500 mm. De snijdiktes zijn tot 25mm in staal, RVS en aluminium. Messing en koper kunnen tot wel 15 millimeter gesneden worden. Kleine en grote series lasersnijden biedt de volgende voordelen:

  • Bijna alle vormen zijn mogelijk
  • Zeer nauwkeurig
  • Efficiënt materiaalgebruik

Dankzij onze voorraad kunnen wij direct voor u starten, zodat u in korte tijd beschikt over uw lasersnijwerk. Bij kleine producten gebruiken wij restplaten. Deze restanten benutten wij optimaal, waardoor de prijs laag blijft.

Tekenrichtlijnen en aanleveren van ontwerp

Lever uw ontwerp altijd aan in een AutoCAD-bestand (.dxf). Wij laden uw tekening vervolgens rechtstreeks in de lasersnijmachine, waarna het productieproces direct kan starten. Heeft u geen AutoCAD-faciliteiten tot uw beschikking? Onze professionals vertalen uw wensen en ideeën moeiteloos in een digitaal ontwerp. Na goedkeuring van het ontwerp starten wij direct de productie.

Levertijden en spoedorders van het laserwerk

Voor opdrachten of een spoedopdracht kunt u contact met ons opnemen via 0228 318 811. We bespreken dan de mogelijkheden en de levertijd van het lasersnijwerk.

Vier factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren waaronder benodigde voorbereidingstijd, insteektijd, plaatdikte en het type gas dat wordt gebruikt. Ook is het ontwerp prijsbepalend. Om de kosten te drukken, geven we u hieronder een aantal tips:
  1.  Voorkom scherpe bochten in het ontwerp, omdat de snijmachine niet op volle snelheid een scherpe bocht kan maken. Lasersnijden bij zowel kleine als grote series kost hierdoor meer tijd, waardoor de totale kosten ook hoger uitvallen.

  2.  Kies indien mogelijk voor lasersnijden met zuurstof, want lasersnijden met zuurstof is goedkoper dan lasersnijden met stikstof. Helaas is het niet altijd mogelijk om te kiezen tussen deze gassen.

  3.  Beperk insteken tot het minimum, aangezien insteken in vergelijking met lasersnijden veel tijd kost. Bij lasersnijden moet er eerst een gaatje lasergesneden worden om vervolgens de rest van de uitsparing uit te snijden. Ontwerpen met veel gaten en uitsparingen kosten hierdoor meer geld dan ontwerpen waar weinig ingestoken moet worden.

  4.  Korte ontwerpen zijn goedkoper dan ontwerpen met een grotere lengte. Bij een lang ontwerp neemt lasersnijden meer tijd in beslag. Daarnaast passen er bij grote ontwerpen minder producten op één plaat, waardoor sneller van plaat moet worden gewisseld.

Lasergraveren

Door slechts een gedeelte van de beschikbare hoeveelheid energie te gebruiken, ontstaat er een graveerlijn in het plaatwerk. Deze graveerlijn is zeer functioneel in de volgende gevallen:

Micro-joint verbindingen

Een micro-joint verbinding is een zeer smalle verbinding tussen de plaat en het lasergesneden ontwerp. Deze verbinding zorgt ervoor dat het ontwerp niet helemaal los staat van het plaatwerk. Het product blijft dus verbonden aan de plaat. Micro-joint verbindingen hebben een aantal voordelen:

Nabewerken van het lasersnijden

Na het lasersnijden van kleine en grote series heeft u de mogelijkheid om uw product te laten voorzien van diverse nabewerkingen, namelijk:

Naast los plaatwerk- en constructiewerk leveren wij ook totaaloplossingen in de vorm van machinebouw en procesinstallaties. Daarbij verzorgen wij het ontwerp, de volledige ontwikkeling van de machine en de montage en onderhoud van de nieuwe procesinstallatie. We leveren machinebouw op maat.

ontbraam machine

Zo werkt lasersnijden: het proces in 3 stappen

Lasersnijden in kleine en grote series is een thermische bewerking die veelvuldig in de industrie wordt toegepast. Het materiaal smelt door een gefocuste laserstraal, die het plaatwerk binnen enkele seconden verhit van kamertemperatuur tot 2000 °C.

  1. Optische kabels en diverse spiegels in de snijmachine leiden de laserstraal naar de plaat.

  2. In de snijkop bevinden zich diverse lenzen, die de laserstraal focussen, zodat de krachtige laserbundel het plaatwerk kan laten smelten.

  3. Het materiaal wordt door de laserstraal uit de voeg geblazen, waardoor er een strak en vlak snijvlak ontstaat.

Lasersnijden is mogelijk in grote en kleine series met zuurstof of stikstof. Welk gas wordt gebruikt, hangt af van het type plaatwerk en de nabewerking van het materiaal. Voor het buislasersnijden van uw producten kiest u voor ons.

Behandeling bij oxidehuidvorming door lasersnijden met zuurstof

Wanneer u kiest voor lasersnijden met zuurstof in kleine of grote series, dan zal er oxidehuidvorming op de snijranden ontstaan. Het is een dunne oxidehuid, die makkelijk met een borstel te verwijderen is. Toch kan het verwijderen van de oxidehuid erg tijdrovend zijn, vooral bij complexe geometrieën. Het is noodzakelijk om de huid te verwijderen, omdat de coating anders niet hecht aan het materiaal. Daarom is het van belang om rekening te houden met het volgende:

Lasersnijden met zuurstof door Amada CO² lasersnijder

Voor het lasersnijden met zuurstof maken we gebruik van de Amada LC 2015 F1 NT lasersnijder. De maximale grootte die wij kunnen snijden is 3000 x 1500 mm.

 

We zijn met deze lasersnijder in staat om staal tot 20 mm dik te lasersnijden met zuurstof. De Amada lasersnijder staat bekend om zijn uitstekende snijkwaliteit met scherpe hoeken over het volledige diktebereik. Door het Twin-Adaptive Optics-systeem van Amada is het niet nodig om lenzen te wisselen, wat tijd bespaart. U profiteert hiervan door de lagere prijs die u betaalt voor lasersnijden met zuurstof in kleine en grote series.

Vragen aan Prozee?

Wij verzorgen ook het zetten, ontbramen, lassen of andere nabewerkingen van het product. Wij zijn een totaalleverancier en flexibel bedrijf dat snel reageert op uw wensen. Wilt u meer informatie ontvangen over lasersnijden in kleine en grote series van Prozee? Neem dan contact met ons op via 0228-318-811 of vul het contactformulier in.

Scroll naar boven

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Naam(Vereist)