Robotlassen

Met robotlassen zijn we in staat om uw product beter en sneller te leveren. Door de grote configuratiemogelijkheden van onze moderne lasrobot weten we de meest uiteenlopende laswerkzaamheden snel en met behoud van constante hoge kwaliteit, uit te voeren tegen een lage prijs.

 • Just in time productie: geen opslagkosten
 • Sneller en efficiënter lassen, dus een lage prijs
 • Constante hoge kwaliteit bij seriematig lassen
 • Quick response manufacturing: spoedlevering mogelijk

Dankzij robotlassen kunnen we uw kwaliteit op structurele basis verhogen en uw productiekosten verlagen. Wilt u meer informatie over robotlassen of een vrijblijvende offerte met kostenindicatie aanvragen, neem dan contact op via onderstaande button of bel direct naar 0228 318 811

Stap 1

Offerte opvragen

Stuur simpelweg uw offerte in voor uw halffabricaat, framebouw of totale machine. Heeft u een spoedorder? Geef het aan.

Stap 2

Bestanden uploaden

Bij de aanvraag stuurt u alle nodige bijlagen in, dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk uw offerte op maat ontvangt.

 

Stap 3

Productie wordt gestart

Prozee levert compleet:we produceren van de tekening, naar het ontwerp tot het geconserveerde product. We verwerken zowel RVS, staal als aluminium.

Stap 4

Levering van de bestelling

Met het just in time principe stemmen we uw opdracht af op de diverse leveranciers. Prozee waarborgt dat u uw eindproduct precies op tijd ontvangt.

 

Wat is robotlassen?

Robotlassen is een techniek waarbij een lasrobot de toorts aanstuurt. Door de robot op de juiste manier te programmeren versnellen we het productieproces met behoud van kwaliteit laswerk. Snellere productie zorgt voor lagere kosten, omdat er minder mankracht nodig is. Robotlassen is daarom in veel gevallen een goedkoper alternatief voor handmatig laswerk. Laserlassen wordt bij ons daarom vaak door een robotlasser gedaan.

De voordelen van robotlassen

Robotlassen draagt bij aan een sneller en beter productieproces, doordat een lasrobot zonder pauzes of rust veel laswerk kan verrichten. Het zorgt voor lagere productiekosten met behoud van hoge kwaliteit. De lasrobot stelt ons in staat om maximaal productief te zijn tegen lage kosten. Deze laser wordt ook gebruikt om grote series te lasersnijden. Andere voordelen zijn:

 • Lassen met grotere precisie
 • Sneller lassen met minimale stilstand
 • Ook winstgevend bij klein tot middelgroot laswerk

Wij zijn uw partner in robotlassen

Als totaalleverancier van metaalbewerking denken we graag met u mee om uw producten efficiënter en voordeliger te produceren. Onze specialisten helpen u graag bij het productontwerp dat u wilt laten robotlassen. Daarbij kijken we naar de complexiteit van het product en adviseren we u ook graag over het aantal onderdelen. Op deze manier versnellen we de productiesnelheid, verhogen we de kwaliteit, verlagen we de productiekosten en blijft de functionaliteit van uw product gelijk. Daarnaast leveren we uw producten volgens het just-in-time-principe, zodat u geen opslagkosten heeft.

Kosten van robotlassen

Robotlassen is maatwerk en daarom zijn de prijzen van het laswerk niet vooraf te geven. De kosten verschillen per project, maar bij klein laswerk is robotlassen in veel gevallen al rendabel. Uiteraard geven we u graag een kostenindicatie. Vraag een offerte aan, geef ons een beschrijving van het werk en uw wensen en we stellen een offerte voor u op.

Over onze OTC lasrobot

De 7-assige lasrobot van het merk OTC beschikt over een extra elleboogas. De robot kan daarmee om obstakels heen manoeuvreren. Ten opzichte van de conventionele 6-assige robot, heeft deze lasrobot een groter bereik en binnen dat bereik meer flexibiliteit. Ook het lassen van ruimtelijke objecten (kasten, behuizingen, etc.) aan binnen- en buitenzijde gaat vele malen sneller. Daarnaast zijn de computerbesturing, de lasrobot en de lasmachine optimaal op elkaar afgestemd.

MIG/MAG-lassen

Het lasproces dat we gebruiken met deze lasrobot is MIG/MAG-lassen. MIG staat voor Metal Inert Gas en is beter bekend als Metaal lassen met Inerte Gassen. Met deze lasmethode worden metalen zonder ijzer met inerte gassen gelast, bijvoorbeeld koper, aluminium of zink. MAG-lassen staat voor Metal Active Gas, waar bij het lassen gebruik wordt gemaakt van een actief gas. De lasmethodes worden vaak als MIG/MAG lassen aangeduid, omdat het gebruikte gas het enige verschil is. Het grote voordeel van de methode is dat er geen voorbehandeling nodig is.

 • Uitstekend te automatiseren
 • Hoge neersmeltsnelheid
 • Geen nabehandeling
 • Goedkoper dan andere lasmethoden

Neem direct contact met ons op voor hulp

Prozee is naast leidingwerk gespecialiseerd in o.a. lasersnijden en machinebouw. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons door te bellen naar 0228 318 811. We voorzien u graag van meer informatie over robotlassen en bespreken graag de mogelijkheden voor uw organisatie.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Naam(Vereist)