Lasersnijden

Voordelen van 247 lasersnijden

 • Snel, nauwkeurig en energiezuinig
 • Vrije vorm lasersnijden voor een scherpe prijs
 • Innovatieve lasersnijtechnieken voor plaat en buis op maat
 • Lasergesneden plaat- en buismateriaal van staal, RVS en aluminium
 • 24/7 online bestellen met een zeer hoge leverbetrouwbaarheid

Lasersnijden gebeurt met een snelle en efficiënte laser: wij lasersnijden RVS, aluminium en staal, maar ook hoogsterkte staal en slijtvaste platen. Wij kunnen alle denkbare vormen en contouren uitsnijden met buitengewone precisie. Lasersnijden biedt u de volgende voordelen:

Naast het lasersnijden verzorgen wij ook het zetten, kanten of andere nabewerkingen van het product. Wij zijn een totaalleverancier en flexibel bedrijf dat snel kan reageren op uw wensen. Daarnaast werken wij volgens het just in time principe: hiermee voorkomt u opslagkosten. Wilt u meer informatie ontvangen over lasersnijden? Neem dan contact op via 0228 318 811 of vul het contactformulier in.

Vraag direct een offerte aanNeem contact op

Ga snel naar:

LASERSNIJDEN BIJ PROZEE

De maximale grootte die wij voor u kunnen lasersnijden is 3000 x 1500 mm. De snijdiktes zijn tot 25 mm in staal, 15 mm in RVS en 5 mm in aluminium. Lasersnijden biedt de volgende voordelen:

 • Bijna alle vormen zijn mogelijk
 • Zeer nauwkeurig
 • Efficiënt materiaalgebruik
 • RVS lasersnijden tot 15 mm dik

 • Staal lasersnijden tot 25 mm dik

 • Aluminium lasersnijden tot 5 mm dik

Dankzij onze voorraad kunnen wij direct met lasersnijden starten, zodat u in korte tijd kan beschikken over uw lasersnijwerk. Bij kleine producten gebruiken wij restplaten. Deze restanten benutten wij optimaal, waardoor de prijs laag kan blijven.

TEKENRICHTLIJNEN EN AANLEVEREN VAN ONTWERP

Lever uw ontwerp altijd aan in een AutoCAD-bestand (.dxf). Wij laden uw tekening vervolgens rechtstreeks in de lasersnijmachine, waarna het productieproces direct kan starten. Heeft u geen AutoCAD-faciliteiten tot uw beschikking? Onze professionals vertalen uw wensen en ideeën moeiteloos in een digitaal ontwerp. Na goedkeuring van het ontwerp starten wij direct de productie.

Vraag direct een offerte aanNeem contact op

LEVERTIJDEN EN SPOEDORDERS VAN HET LASERSNIJWERK

Voor opdrachten of een spoedopdracht kunt u contact met ons opnemen via 0228 318 811. Wij bespreken dan de mogelijkheden en de levertijd van het lasersnijwerk.

Prijzen van lasersnijden

De prijs wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren waaronder benodigde voorbereidingstijd, insteektijd, plaatdikte en het type gas dat wordt gebruikt. Ook is het ontwerp prijsbepalend. Om de kosten te drukken, geven we u hieronder een aantal tips:

Korte ontwerpen zijn goedkoper dan ontwerpen met een grotere lengte. Bij een lang ontwerp neemt lasersnijden meer tijd in beslag. Daarnaast passen er bij grote ontwerpen minder producten op één plaat, waardoor sneller van plaat moet worden gewisseld.

Ontwerp uploaden en gratis offerte aanvragenNeem contact op

Lasergraveren

Door slechts een gedeelte van de beschikbare hoeveelheid energie te gebruiken, ontstaat er een graveerlijn in het plaatwerk. Deze graveerlijn is zeer functioneel in de volgende gevallen:

 • Het nabewerken van plaatwerk wordt door lasergraveren makkelijker. Door zetlijnen te graveren, is plaatwerk makkelijker te buigen.
 • Graveerlijnen zijn handig om aan te geven waar gaten geboord moeten worden. Met name als de diameter van het gat te klein is om te lasersnijden.
 • Door nummers en codes in de platen te graveren, wordt het lassen en assembleren van de platen eenvoudiger.

Lasergraveren is ideaal als bestaande nummers of codes - die al op de plaat aanwezig zijn - verwijderd moeten worden. Door lasergraveren worden deze codes overstempeld.

Micro-joint verbindingen

Een micro-joint verbinding is een zeer smalle verbinding tussen de plaat en het lasergesneden ontwerp. Deze verbinding zorgt ervoor dat het ontwerp niet helemaal los staat van het plaatwerk. Het product blijft dus verbonden aan de plaat.
Micro-joint verbindingen hebben een aantal voordelen:

 • Vooral kleine ontwerpen zijn eenvoudig uit het plaatwerk te fixeren.
 • Het plaatwerk inclusief lasergesneden producten zijn in één keer op te tillen, zonder dat kleine producten tussen snijkammen vallen of blijven liggen op de snijtafel.
 • Smallere en langere delen zijn te fixeren en er is minder kans op vervorming.

Kleine onderdelen raakt u minder snel kwijt doordat ze nog vastzitten in de plaat.

NABEWERKINGEN VAN HET LASERSNIJDEN

Na het lasersnijden heeft u de mogelijkheid om uw product te laten voorzien van diverse nabewerkingen, namelijk:

Naast los plaatwerk leveren wij ook totaaloplossingen in de vorm van machinebouw en procesinstallaties. Daarbij verzorgen wij het ontwerp, de volledige ontwikkeling van de machine en de montage en onderhoud van de nieuwe procesinstallatie.

Zo werkt lasersnijden: het lasersnijproces in stappen

Lasersnijden is een thermische bewerking die veelvuldig in de industrie wordt toegepast. Het materiaal smelt door een gefocuste laserstraal, die het plaatwerk binnen enkele seconden verhit van kamertemperatuur tot 2000 °C. Het materiaal wordt door stikstof of zuurstof uit de voeg geblazen, waardoor er een strak en vlak snijvlak ontstaat. Optische kabels en diverse spiegels in de snijmachine leiden de laserstraal naar de plaat. In de snijkop bevinden zich diverse lenzen, die de laserstraal focussen, zodat de krachtige laserbundel het plaatwerk laat smelten. Lasersnijden is mogelijk met stikstof of zuurstof. Welk gas wordt gebruikt, hangt af van het type plaatwerk en de nabewerking van het materiaal.

Lasersnijden met zuurstof

Met zuurstof lasersnijden is er sprake van een minder glad en schoon snijvlak dan wanneer stikstof wordt toegepast. Lasersnijden met zuurstof wordt ook wel brandsnijden genoemd: het gesmolten materiaal reageert met de toegevoegde zuurstof, waardoor verbranding optreedt. Lasersnijden is alleen mogelijk met staal.

Bij het lasersnijden met zuurstof treedt oxidehuidvorming op. Het materiaal reageert op zuurstof, wat oxidatie wordt genoemd. Hierdoor ontstaat er een dunne oxide huid op het snijvlak. Vooral bij complexe ontwerpen kan het verwijderen van de oxidehuid erg tijdrovend zijn. De grootste voordelen van lasersnijden met zuurstof zijn:

 • Hogere snelheden bij lasersnijden
 • Minder gasverbruik
 • Zuurstof is goedkoper dan stikstof
 • Geschikt voor ongelegeerd of laaggelegeerd staal

Lasersnijden met stikstof

Stikstof wordt bij deze vorm van lasersnijden gebruikt om het weer gestolde materiaal uit de snijzone te verwijderen. Tijdens het lasersnijden met stikstof treedt geen oxidatie op, waardoor er ook geen oxidehuidvorming ontstaat. Stikstof reageert niet op het lasergesneden materiaal. Naast stikstof kan argon ook gebruikt worden bij het lasersnijden. Lasersnijden met stikstof wordt ook wel lasersmeltsnijden genoemd. Bij beide vormen van lasersnijden gaat er maar weinig materiaal verloren: lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede.

Lasersnijden met stikstof is geschikt voor staal, RVS en aluminium. Een nadeel van lasersnijden met stikstof is de lagere snijsnelheid en een hoger gasverbruik. De grootste voordelen van lasersnijden met stikstof zijn:

 • Geen oxidatie van de snijkanten
 • Lasersnijden mogelijk met RVS, staal en aluminium
 • Schone snede

Behandeling bij oxidehuidvorming door lasersnijden met zuurstof

Wanneer u kiest voor lasersnijden met zuurstof, dan zal er oxidehuidvorming op de snijranden ontstaan. Het is een dunne oxidehuid, die makkelijk met een borstel te verwijderen is. Toch kan het verwijderen van de oxidehuid erg tijdrovend zijn, vooral bij complexe geometrieën. Het is noodzakelijk om de huid te verwijderen, omdat de coating anders niet hecht aan het materiaal. Daarom is het van belang om rekening te houden met het volgende:

Ontwerp uploaden en gratis offerte aanvragenNeem contact op

Lasersnijden met zuurstof door Amada CO² lasersnijder

Amada LC 3015 F1 NT lasersnijder

Voor het lasersnijden met zuurstof maken we gebruik van de Amada LC 2015 F1 NT lasersnijder. De maximale grootte die wij kunnen lasersnijden is 3 x 1,5 meter.

We zijn met deze lasersnijder in staat om staal tot 25 mm dik te lasersnijden met zuurstof. De Amada lasersnijder staat bekend om zijn uitstekende snijkwaliteit met scherpe hoeken over het volledige diktebereik. Door het Twin-Adaptive Optics-systeem van Amada is het niet nodig om lenzen te wisselen, wat tijd bespaart. U profiteert hiervan door de lagere prijs die u betaalt voor lasersnijden met zuurstof. Het is mogelijk om staal in grote en kleine volumes te lasersnijden.