Voor het buislasersnijden van materiaal met korte levertijden moet u bij Prozee Techno-Service uit Enkhuizen zijn. De producten die bij het 3D-lasersnijden van buizen en profielen ontstaan, worden in vele uiteenlopende branches gebruikt. De lasergestuurde bewerking van buizen biedt onbeperkte mogelijkheden: van de auto-industrie tot meubelontwerp en architectuur.

Buislasersnijden op hoge kwaliteit met een snelle levertijd

Bij het staal en rvs-buislasersnijden verzorgen we het complete productieproces. We denken graag met u mee, zodat we sneller en efficiënter het staal en rvs-buislasersnijden uitvoeren. Met onze bekwame werknemers garanderen we u een eindproduct van hoge kwaliteit. Wij doen het rvs-buislasersnijden vakkundig op maat. Daarbij staan we voor goede service en een snelle levering. We verzorgen het buislasersnijden van materiaal met korte levertijden, zodat u snel verder kunt.

Laserbewerking met de FL 170

De fiberlaser FL 170 combineert de voordelen van een fiberlaser met de veelzijdigheid van het 3D-snijden. Het snijspectrum kan uitgebreid worden met open snijkanten, zoals balken, hoekstukken en kanalen. De FL 170 imponeert door het lage stroomverbruik en het geringe onderhoud bij het rvs-lasersnijden en het lasersnijden van staal.

Individueel lasersnijden 2D- en 3D-lasersnijtechnologie voor nauwkeurige werkstukken

Ronde, vierkanten en rechthoekige buizen worden met de 2D- en 3D-lasersnijtechnologie in verschillende varianten nauwkeurig bewerkt. Ook schuine snijkanten tot 45 graden zijn bij het 3D-lasersnijden mogelijk. Deze zijn vereist als voorbereiding voor het lassen. Het buislasersnijden vervangt tijdrovend frezen, boren of zagen.

Lasersnijden met zuurstof

Bij zuurstof is er sprake van een minder glad en schoon snijvlak dan wanneer stikstof wordt toegepast. Lasersnijden met zuurstof wordt ook wel brandsnijden genoemd: het gesmolten materiaal reageert met de toegevoegde zuurstof, waardoor verbranding optreedt. Lasersnijden met zuurstof is alleen mogelijk met staal.

Bij het lasersnijden met zuurstof treedt oxidehuidvorming op. Het materiaal reageert op zuurstof, wat oxidatie wordt genoemd. Hierdoor ontstaat er een dunne oxide huid op het snijvlak. Vooral bij complexe ontwerpen kan het verwijderen van de oxidehuid erg tijdrovend zijn. De grootste voordelen van lasersnijden met zuurstof zijn:

  • Hogere snelheden
  • Minder gasverbruik
  • Zuurstof is goedkoper dan stikstof
  • Geschikt voor on- of laaggelegeerd staal

Lasersnijden met stikstof

Stikstof wordt bij deze vorm gebruikt om het weer gestolde materiaal uit de snijzone te verwijderen. Tijdens het lasersnijden met stikstof treedt geen oxidatie op, waardoor er ook geen oxidehuidvorming ontstaat. Stikstof reageert niet op het lasergesneden materiaal. Naast stikstof kan argon ook gebruikt worden bij het lasersnijden. Lasersnijden met stikstof wordt ook wel lasersmeltsnijden genoemd. Bij beide vormen van lasersnijden gaat er maar weinig materiaal verloren: lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede.

Lasersnijden met stikstof is in zowel kleine als grote series geschikt voor staal, RVS en aluminium. Het is dus toepasbaar op het rvs-buislasersnijden. Een nadeel van rvs-lasersnijden met stikstof is de lagere snijsnelheid en een hoger gasverbruik. De grootste voordelen van lasersnijden met stikstof zijn:

  • Geen oxidatie van de snijkanten
  • Schone snede
  • Rvs-lasersnijden mogelijk
  • Staal lasersnijden mogelijk

Totaalleverancier metaalbewerking

Voor het rvs-, aluminium en staal buislasersnijden met korte levertijden moet u bij ons zijn. Hiernaast voeren wij als totaalleverancier van metaalbewerking nog veel meer werkzaamheden uit. Een kleine greep uit onze taken zijn:

medewerkers PROZEE

Hoge bedrijfszekerheid

Het automatische laadsysteem vergemakkelijkt het laden van het systeem en staat garant voor meer bedrijfszekerheid. Dit biedt u de vereiste flexibiliteit om aan de wensen van uw klanten te voldoen.

Maximaal bedieningscomfort

De uitstekende toegankelijkheid van alle werkgebieden en het laadgebied geeft u de flexibiliteit die u voor grote en kleine batches nodig hebt. De FL 170 kan optimaal geïntegreerd worden in de materiaalstroom. U kiest of u aan de linker- of rechterkant van de operator wilt be- of ontladen.

Laserbronnen voor de FL 170 Voor het 3D-lasersnijden van buizen

Onze laserbronnen snijden uiteenlopende materialen, waarbij het onderhoud gering en het stroomverbruik laag is. De snijkwaliteit blijft bij staal, roestvrij staal en aluminium altijd hoog. Het 3D-lasersnijden van buizen en profielen imponeert bij het snijden met hoge snelheid.

Bel ons voor vragen of een offerte op maat

Wij verzorgen als totaalleverancier van metaalbewerking ook het zetten, afbramen, lassen of andere nabewerkingen van het product. Wij zijn een metaalleverancier en flexibel bedrijf dat snel reageert op uw wensen. We verzorgen zowel het lasersnijden als het buislasersnijden van staal, aluminium en rvs met korte levertijden. Wilt u meer informatie ontvangen over het rvs-lasersnijden door Prozee? Neem dan contact met ons op via 0228 318 811 of vul het contactformulier in.

Scroll naar boven

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Naam(Vereist)