Procesinstallaties

Prozee levert en onderhoudt procesinstallaties voor uiteenlopende opdrachtgevers. Wij zijn een vaste toeleverancier voor diverse grote ondernemingen, waaronder, gemeenten, spoorwegbedrijven en waterleidingbedrijven.

CONSTRUCTIE, PRODUCTIE, MONTAGE EN ONDERHOUD VAN UW PROCESINSTALLATIE

Prozee levert en onderhoudt procesinstallaties voor uiteenlopende opdrachtgevers. Wij zijn een vaste toeleverancier voor diverse grote ondernemingen, waaronder, gemeenten, spoorwegbedrijven en waterleidingbedrijven. Daarnaast verzorgen wij procesinstallatie voor bedrijven uit het MKB.

Onze ervaren procesinstallateurs hebben uitgebreide ervaring met iedere stap van het productieproces van procesinstallaties. Wij zijn bovendien inzetbaar voor zowel losse componenten als voor turn-key projecten.

WAAROM PROZEE UW IDEALE PARTNER IS VOOR PROCESINSTALLATIES:

 • Uw partner van idee tot eindproduct
 • Geavanceerde machinefabriek
 • Ervaren machinebouwers
 • ISO 9001, ISO 14001 en VCA** gecertificeerd
  24-uursservicdienst (T: 0228 31 88 11)

MECHANICA EN ELEKTRONICA

Procesinstallaties zijn doorgaans een combinatie van mechanica en elektronica. Prozee heeft de kennis en ervaring in huis die nodig is om de mogelijkheden van die twee disciplines ten volle te benutten om innovatieve oplossingen te bedenken om uw productieproces te versoepelen.

VAN ONTWERP TOT ONDERHOUD

Van de tekentafel tot de constructie, tot de plaatsing en het onderhoud – Prozee is thuis is alle facetten van het tot stand brengen van procesinstallaties. Onze opdrachtgevers komen uit verschillende markten en hebben eveneens verschillen behoeften.

ONTWERP

Een procesinstallatie begint met een goed geconstrueerd ontwerp. Prozee kan u helpen bij het uitdenken van een ontwerp en dit ontwerp vervolgens uitwerken tot een gedegen plan.

FABRICAGE

Prozee construeert en fabriceert procesinstallaties in eigen fabriek. In Enkhuizen beschikken wij over een state of the art fabriekshal waar wij voor u de meest complexe procesinstallaties volledig op maat kunnen bouwen. Prozee streeft er bij de productie en montage van procesinstallaties altijd naar het energieverbruik zo veel mogelijk te beperken. Wij construeren installaties bovendien op zo’n wijze dat ze eenvoudig te onderhouden zijn.

ONDERHOUD: 24/7 BEREIKBAAR

De stilstand van uw productieproces kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. Prozee beseft dat iedere seconde telt en een snelle hervatting van uw productieketen voorop staat. Daarom staan onze montagemedewerkers 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor u klaar om problemen aan procesinstallaties te verhelpen. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0228 318 811.

PROCESINSTALLATIE VOORBEELDEN

Prozee heeft veel ervaring met het onderhouden en produceren van installaties voor opdrachtgevers uit diverse markten. Wij zijn actief door heel Nederland en bedienen zowel grote organisaties als bedrijven uit het MKB. Voorbeelden van procesinstallaties waarmee wij door de jaren heen ervaring hebben opgedaan zijn:

 • Het doseren van diverse bestanddelen in een bereidingsproces;
 • Het vullen van verpakkingsmateriaal met vloeistoffen of pasta’s;
 • Het vermengen van vloeistoffen, bijvoorbeeld roeren, mengen, homogeniseren of emulgeren;
 • Vaste stoffen in een vloeistof verdelen, bijvoorbeeld tot een (colloïdale) oplossing;
 • Verkleining en vermaling van ingrediënten;
 • Het verpompen van pasta’s of vloeistoffen.